Het geurzintuig

Wat kun je doen met Etherische Oliën?

Je kunt met de geur masseren. Alleen kan de olie niet onverdund op de huid gebruikt worden. Het is zeer geconcentreerd en kan hierdoor een negatieve huidreactie veroorzaken. Wil je er mee masseren dan dien je de olie dus eerst te mengen. Voeg tot 1-4 druppels etherische olie toe aan 10 milliliter basisolie (zoals jojobaolie of zoete amandelolie), crème of lotion. Voor gezichtsmassage voegt u niet meer dan 2 druppels etherische olie toe aan 10 ml basisolie. 

In bad gaan met de Etherische Oliën. Baden met etherische oliën is een van de eenvoudigste en heerlijkste vormen van therapie. Voeg 1-5 druppels etherische olie toe aan een kopje volle melk, sojamelk of (zeker bij een gevoelige huid) een andere emulgator. Net voordat u in een gevuld bad stapt, voegt u dit mengsel toe aan het badwater. Verspreid de oliën goed door het water.

Nog iets makkelijker is om 1-2 druppels etherische olie op een tissue, watje of doekje aan te brengen, eventueel verdund. Door dit bij de neus te houden kun je het ruiken. Let wel op dat de olie niet aan de huid, vingers of ogen komt. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar.

Wanneer je de gehele kamer een geur wilt geven dan is de geurverspreider een uitkomst. Voeg 2-8 druppels etherische olie toe aan het apparaat, afhankelijk van hoe sterk de geur gewenst is.

De etherische oliën zijn te verkrijgen in de geuren: Bloemenpracht, Eiland droom, Herfstzon en Wintersprookje

Budgetsnoezelen heeft geurrollers in nabestelling. De rollers kun je op de binnenkant pols, hals of slaap smeren. Lekker snoezelen met de geur happiness, ontspanning, mind clear en creative space. Het voordeel is dat deze al vermengd zijn en je ze op de huid kunt aanbrengen. Je neemt ze overal mee naar toe. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer deze online zijn? Laat dan even een berichtje achter hieronder

Plaats een reactie