Een leer- en leefomgeving met aandacht voor prikkelverwerking

Advies over de leer- en leefomgeving

Naast het productaanbod biedt Budgetsnoezelen ook interieuradvies aan voor:

Kinderkamers
Een kinderkamer met aandacht voor prikkelverwerking. Het creëren van een leefomgeving die bij de persoon past, waar ze kunnen ontwikkelen en groeien. De slaapkamer is de plek waar alle gebeurtenissen van de dag verwerkt worden, het lichaam rust neemt en waar je weer vrolijk en energiek wakker wordt. Organisaties, kinderdagverblijven en scholen
Aandacht voor de leer of leefomgeving van kinderen is van groot belang. Een ruimte kan emoties oproepen. Juist bij zorg of onderwijsinstellingen waar contact, vertrouwen en veiligheid centraal staan is het van belang om ook de omgeving niet te vergeten. Net dat beetje extra kan voor grote veranderingen zorgen.

Dit is niet alleen voor snoezelruimtes maar gaat vooral ook om andere ruimtes. Kleuren, materialen en prikkels worden meegenomen in het advies.

 

 

Organisaties en scholen

Aandacht voor de leer of leefomgeving van kinderen is van groot belang. Een ruimte kan emoties oproepen. Juist bij zorg of onderwijsinstellingen waar contact, vertrouwen en veiligheid centraal staan is het van belang om ook de omgeving niet te vergeten. Net dat beetje extra kan voor grote veranderingen zorgen.

Dit advies kan zijn voor:

Scholen Expand

Voor onderwijsinstellingen (regulier/speciaal) die alle concentratie en aandacht van de kinderen willen benutten in een klaslokaal speciaal daarop ingericht. Het klaslokaal is dé plek om te leren, om actief na te kunnen denken, om creatief te zijn en op te letten. Hoe richt je het klaslokaal in zodat de aandacht van kinderen volledig benut wordt? Ik kijk graag met jullie mee en deel mijn kennis en ervaringen.

Zorginstanties overnachting Expand

Voor zorginstelling waar kinderen intern verblijven. De slaapkamers dienen een veilige, en vertrouwde omgeving te zijn waar het kind helemaal tot rust kan komen.  Niet alle kinderen zijn hetzelfde, maar er zijn zeker overeenkomsten. Net dat beetje aandacht voor de slaapkamer geeft een goed gevoel. Hiermee zal er resultaat gezien worden bij de kinderen.

Zorgorganisaties Expand

Zijn kinderen en ouders bij jullie in bespreking, in de wachtkamer, in een speelkamer of in een ruimte voor een familieopstelling. Wat je doel ook met de ruimte is, aandacht voor de inrichting kan veel betekenen. Kleuren en materialen kunnen een gevoel van vertrouwen, veiligheid en rust oproepen.

KDV of KDC Expand

Een omgeving die rekening houdt met zintuigelijke verwerking. Een plek om spelenderwijs te leren en een plek waar je je thuis moet voelen.

Praktische informatie
Werkwijze:
Voor een advies vindt er eerst telefonisch contact plaats waar de wensen en behoeften besproken worden.  Daarna zal er bekeken worden of er een locatie bezoek gewenst is of een online advies. De ruimte wordt bekeken en een advies volgt. De doelgroep, behoeften, indeling, kleuren en materialen komen hierin aan bod. Het is een advies op maat, passend bij de zorg of onderwijsinstelling.
Kosten: In overleg.
Aanvraag of meer informatie: per e-mail naar info@budgetsnoezelen.nl

 

Een kennismaking

Vanuit contact, openheid en verbinding.

Een op maat gemaakt advies

Afgestemd op de doelgroep, wensen en behoeften

Visuele weergave

Het advies weergeven in voorbeeldweergaves zodat je alles kunt zien.

Kinderkamer

Je zoekt voor jouw prikkelgevoelige kindje een plek om tot rust te komen, waar hij zich kan ontwikkelen tot zijn authentieke zelf. Je wilt een slaapkamer creëren die passend is voor je kindje. Wat je ook zoekt, jij gunt je kind een eigen en persoonlijk plek, om te groeien, te ontwikkelen, waar je kind zichzelf kan zijn en kan loskomen van de vele prikkels om hen heen. Een persoonlijk advies geeft hier alle aandacht aan.

De kinderkamer hoeft niet helemaal drastisch te veranderen of opnieuw te worden ingericht. Ook met kleine aanpassingen kan er een hoop worden bereiken. Dus als je zelf al begonnen bent met het inrichten van je kinderkamer, maar het voelt nog niet helemaal ‘af’? Of je vind het lastig om eenheid te houden in de keuzes die je maakt? Ook dan is dit iets voor jou.

Speciaal voor prikkelgevoelige kinderen heeft Eliss een methodiek ontwikkeld. Door de kinderslaapkamer net dat beetje extra aandacht te geven kan er een betere nachtrust worden gecreëerd. En een betere nachtrust betekent meer energie overdag. Niet alleen voor jouw kindje maar ook voor jezelf. Met de “Terug naar de essentie” methode kijken we op een andere manier naar de slaapkamer. Met zoveel positief resultaat kan ik niet wachten om dit met jou te delen.

Herken jij dit:
-Je bent op zoek naar de balans in de kinderkamer
-Er is weinig samenhang in de kamer, het is er regelmatig een troep of het juiste gevoel mist er
-Je vindt rust en creatieve oplossingen fijn maar weet zelf niet goed hoe Verlang jij naar:
-Een plek voor je kind waar hij kan ‘ontprikkelen’, zich kan terug trekken of weer even kan opladen
-Een plek waar alles uit de nachtrust gehaald wordt
-Een kinderkamer met aandacht voor prikkelverwerking

Dan zit je bij het kinderkamer advies goed!

 

Wat kun je verwachten van een advies?

Kennismaking vanuit contact Expand

Ik ga graag het gesprek aan met jou en je kind(eren). Ik vind het belangrijk om vanuit contact, zonder oordeel en oprecht te kijken en te luisteren.

Een op maat gemaakt advies Expand

Ik ga graag de uitdaging aan om vanuit de beleefwereld van jouw kind de kinderkamer te bekijken. De adviezen tijdens ons gesprek zijn makkelijk en direct toepasbaar. Ik ga uit van gevoel en sluit me aan bij jullie wensen en persoonlijkheid.

Voorbeeldweergaves Expand

Na het advies ontvang je per mail een persoonlijk maatwerk plan. Hierin staan de adviezen visueel weergeven. Zo kun je de aanpassingen zien en heb je er een beeld bij.

Een complete lijst Expand

Het advies wordt helemaal compleet door een productlijst. Deze krijg je na het advies toegezonden. Hierin staan alle materialen weergeven met linkjes, zodat je gelijk op de juiste plek bent. Dat scheelt een hoop tijd.

Kennis over prikkelverwerking, Autisme, Hoogsensitiviteit Expand

Na ruime ervaring met kinderen met Autisme voel ik mij ook zeer gepassioneerd en betrokken bij deze doelgroep.

“Een ruimte om volledig tot rust te komen van de vele prikkels om kinderen heen, een plek waar het kind volledig zichzelf kan zijn.”

Praktische informatie
Werkwijze:
Het advies kan aangevraagd worden op locatie of online.
Online: Dit online advies biedt mogelijkheden om de kamer op de schop te nemen. Per mail kun jij je vragen opsturen. Voeg hierbij wat afbeeldingen van de ruimte, een afbeelding van de vloer en , als je die hebt, een plattegrond. Om het helemaal passend te maken ontvang ik ook graag wat informatie over jou en je kindje. Hiervoor heb ik een vragenlijst die je krijgt toegestuurd. Dit advies is inclusief:  een makkelijk en direct toepasbaar advies op maat, voorbeeldweergaves, adviezen over kleuren en materialen, informatie en een productlijst met daarin een linkje naar de geadviseerde producten en/of verf.
Aan huis: Helen Schaap komt bij jullie thuis langs. Ze gaat het contact aan en hoort graag de wensen en behoeften. Vervolgens ziet zij graag de ruimte waar het om gaat. Het advies bevat kleuren, materialen en informatie over prikkelverwerking. De advies gaat uit gevoel en is aangepast op jouw kind. Dit advies is inclusief:  een makkelijk en direct toepasbaar advies op maat, voorbeeldweergaves en een productlijst met daarin een linkje naar de geadviseerde producten en/of verf. Kosten: De kosten voor een advies aan huis zijn € 247,- reiskosten binnen Nederland zijn daarbij inbegrepen.  De kosten voor een online advies zijn €169,-
Aanvraag: Geïntresseerd of meer informatie nodig? Stuur dan een mailtje naar info@budgetsnoezelen.nl

 

 

Benieuwd naar de 10 meest gemaakte fouten in de kinderkamer?

Je ontvangt ze gratis in je mail

Reacties van anderen

 

Helen maakte voor de slaapkamer van onze dochter een kleurenplan. Fijn om meer te leren over de betekenis van kleur en te zien wat voor verschil het maakt.”
-Esther 

“Mijn dochter was twee jaar toen ik zag dat ze sterk reageerde op geluid en geur.
Ik wilde graag een prikkelarme slaapkamer voor haar.
Fijn dat Helen met ons mee keek en ons de juiste informatie en tips kon geven!” 
-Chantal

Budgetsnoezelen
Den Haag
Info@budgetsnoezelen.nl